Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

♥♥ Nuffnang ♥♥

♥♥ Suka Blog Ni??? ♥♥

Share |
Sunday, June 26, 2011

♥♥ 7 Rahsia AWET MUDA ♥♥Sekadar Berkongsi Bacaan tuk semua : WANITA

1. BERASA BAHAGIA
Xperlu sangsi lg bahawa dgn berasa bahagia merupakan cara muda untuk kita awet muda . Dalam setiap kegiatan hindari aktiviti yg boleh @ menyebabkan anda stress , rasa bersalah kerana paksaan org lain . Ingat , apa jua yg kita rasakan akan tercermin pd wajah . Maka org yg BAHAGIA , wajahnya akan nampak berseri2 dan muda drp usianya .

 2. BANYAK BERGERAK
Jgn terkejut dgn banyak bergerak kita boleh awet muda . Jgn malas untuk berjoging , berjalan cepat atau berenang . Dengan cara ini risiko diserang penyakit dapat diatasi . Bahkan aktiviti sukan mampu mengurangkan stress , menguatkan tulang dan menambah kekuatan otot . 

3. VITAMIN C
Vitamin C boleh diperolehi daripada buah2an segar terutama LIMAU , SAYURAN HIJAU dan Suplemen V.C..Selain meningkatkan daya tahan tubuh , V.C ini mampu mengurangkan risiko diserang kanser . Disamping itu , banyakkan minum air putih kerana ia mengurangkan tekanan , menjaga kesegaran kulit serta melancarkan fungsi organ tubuh .

4. GUNAKAN PELINDUNG UV
Matahari merupakan salah satu faktor utama penyebab terjadinya proses penuaan . Oleh sebab itu , kita kenalah selalu memakai losen pelembab pada kulit agar kulit tidak terbakar oleh sinaran matahari , terutama sekala sinar UV .

5. REHAT YG CUKUP
Setiap individu tidak kira lelaki mahupun perempuan , muda mahupun golongan berusia memerlukan rehat yg secukupnya sekurang-kurang 8 jam setiap hari untuk tidur . Rehat yg cukup amat bermanfaat untuk menghindari terbentuknya kesan lebam bawah mata , kulit kering dan wajah nampak kusam . 

6. PERHATIKAN PENAMPILAN 
Tidak dinafikan penampilan dan riasan wajah juga memainkan peranan yg penting . Meskipun usia makin bertambah namun jangan biarkan wajah tanpa solekan . Gunakan mekap yg nipis untuk kesan yg semulajadi .

7. PERCAYA DIRI 
Jangan mudah mengalah dan berputus asa . Jika semuanya rajin berusaha , pasti kehidupan kita akan berasa lebih bahagia dan sihat .   

P/s Ambil Wuduk dgn sempurna jua akan terpancar keseriannya.Nak Tenang jiwa kena lah solat.jgn tggl2..Hati yg suci , ikhlas , jujur akan mencerminkan diwajah kalian...Jgn busuk hati ye...Jgn Berdengki...Jgn Iri hati...HAPUSKAN P.H.D.....Kalo dalaman bersih suci luaran ttp akan terpancar awet mudanya...kui3..Selamat Membaca n Mengamal...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...