Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

♥♥ Nuffnang ♥♥

♥♥ Suka Blog Ni??? ♥♥

Share |
Monday, January 24, 2011

!! Luahan Seorg Lelaki !!

!! Sambungan cerpen !!
dr
~ Diari Seorg Lelaki ~
!! Penyesalan Seorg Lelaki !!
kini 


!! Luahan Seorg Lelaki !!

"Knp la awk xcbe beri sy peluang ??"

" sy taw , tp sekurang2nya jgn la tpoo sy...klu x , maybe thn ni kte nikah dh"

nikah ??? tlalu jauh awk pkkn...( ayat perempuan tsebut )

"Xjauh pon , klu awk xtpoo sy , sbb awk sendiri tgk betapa mak sukekn awk n mak sendiri ckp klu awk 2 , thn ni bleyh nikah"

"klu la awk bg sdkt hrpn pd sy"

"awk yg dh musnahkan pluang 2...bkn sekali tp b'ulang kali" ( ayat perempuan tsebut )

"mmg sy musnahkan tp , awk xpcya pd niat n hati sy sbb ego awk pon tggi"

"kali t'akhir , xpon.cbe utk bg hrpn yg awk bkn milik siapa pon"

"awk still xphm kn? mak nk kn awk , n awk kte nk 2nang sbb e2 mak xjadi nk risikkn awk utk sy"

Akhirnya perempuan itu "kantoi" tntg sebuah p'hubungan yg belum pasti kesahihannya . Namun , perempuan itu dikatakan menipu dan merahsiakan kedudukkan sebenarnya . Sebenarnya alasan e2 utk mengelakkan dirinya terus dikejar2 oleh seorg lelaki .  Semuanya telah terbongkar . Bkn kerna perempuan itu mahukn lelaki tersebut ttp tuk menghapuskan segalanya . Perempuan itu pun tidak beri sebarang harapan sebaliknya terus mengecewakan hati lelaki tersebut kerna tidak mahu melukai hatinya sendiri dan hati wanita lain . Perempuan itu menyatakan "mmg kita tidak ditakdirkan b'sama dan mmg kita tiada jodoh ke arah seterusnya ..." hanya doa mampu perempuan itu berikan untuk "Seorg Lelaki" . Biarpun de "org tgh" yg memulakan semua ni , hati perempuan ni xterbuka langsung utk menempatkan hati lelaki tersebut . Cukuplah luka2 dulu tidak sembuh lagi jgn ditambah luka yg baru . 

Walaupun , perempuan itu selalu b'mimpi lelaki tersebut namun dia anggap ia sbgai mainan tidur.. bkn kerna dia rindu..Kdgkala mimpi2 itu jd kenyataan namun kesudahannya tidak mungkin terjadi ..B'mimpi mereka akan bertemu lagi walaupun perempuan itu bersembunyi sejauh mana tetapi lelaki tersebut b'jaya mencari tanpa putus asa tp kebahagiaan itu mungkin tiada lagi . Perempuan itu tak akan memberi peluang lagi terhadap lelaki tersebut . Pernah dulu lelaki tersebut meluahkan isi hatinya dan ahli keluarganya juga menyukai perempuan tersebut sehingga mahu merisik , menyatukan 2 hati ini . Sbb keegoan dan keengganan perempuan itu menolak dgn baik walaupn dia terpaksa menipu akan bertunang . Meskipun mereka tidak ditakdirkan bersama , hubungan mrk sebagai kwn tetap kekal tanpa melibatkan sebarang perasaan . Kerna nilai "persahabatan" lebih berharga...Mungkin juga perempuan itu tidak mahu hatinya terus dilukai oleh lelaki tersebut dan membiarkan lelaki tersebut mencari , membina kebahagiaannya sendiri tanpa mengejar bayang2 perempuan itu .

Mudah2an lelaki tersebut b'jaya menghapuskan segala perasaannya itu agar masing2 dpt melayari bahtera yg bahagia dgn psgn pilihan mrk..Walau cukup payah harap ia kn terhapus sedikit demi sedikit . Kini perempuan itu , membiarkan masa terus berlalu tanpa mewujudkan perasaan yg takkn terjadi antara mereka . Melepaskan kisah2 lalu .. Tiada dendam , tiada sengketa , tiada benci , tiada menyampah...Tiada Secubit penyesalan pn yg dirasai oleh Perempuan itu sebab hatinya dh cukup keras utk menerima . Seperti "masuk kiri keluar knan"...!!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...