Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

♥♥ Nuffnang ♥♥

♥♥ Suka Blog Ni??? ♥♥

Share |
Monday, December 13, 2010

~ Tentang Cinta ~

  • Cinta bukan sekadar perasaan menyayangi semata2 tetapi apa yg lebih penting adalah hrus juga ada keikhlasan krn prsaan menyayangi itu boleh datang & pergi begitu saja . Cinta juga tidak akan berakhir kerana memang cinta tidak harus berakhir . 
  • Ketika kamu mencintai seseorg , janganlah mengharapkan balasan . Jika kamu memikirkan hal tersebut , kamu bukan mencintai tetapi cuba untuk mengharapkan sesuatu . 
  • Cinta tidak akan indah jika pasangan tidak mampu menjadi sahabat bagi pasangannya . Kekasih terbaik adalah sahabat terhebat .
  • Cintalah seseorang seperti sungai yang akan mengalir selamanya . Kerana jika kamu mencintai seseorg seperti bunga , bunga akan mati saat musim berganti . 
  • Jangan pernah merasa takut untuk jatuh cinta kerana akan terasa menyakitkan saat kamu diabaikan @pun kamu sendiri yang menyebabkan rasa sakit itu tercipta . Jangan terlalu mengikuti kata hati kerana akan membuatkan kamu semakin terluka dan terus menerus menangis merenungi rasa sakit itu .
  • Saat mencintai seseorg , kamu harus mempersiapkan diri utk menerima penderitaan . Bukan cinta andai ianya hanya membahagiakan .
  • Saat mencintai seseorg , jangan pernah berharap si dia akan mencintai kamu sama seperti kamu mencintainya . Kerana salah seorg di antara kamu pasti akan memberikan lebih & seorg lg kurang . 
  • Sebuah cinta sejati mampu mendgrkan apa yg tidak dikatakan & mengerti apa yg tidak dijelaskan . Kerana cinta tidak datang dari mulut dan lidah @pun fikiran seseorg tetapi lahir dari hati yg paling dalam .

Perlulah ada keserasian , kejujuran , kesetiaan , tolak ansur , hormat menghormati , kesabaran , kepercayaan ...Jgn gedik2 , jgn ngada2 , jgn mengongkong psgn , Jgn berperangsangka buruk ... wat rimas lemas je nnty ...kui3... senyum2 selalu , gelak tawa .... antara pengubat dalam berpasangan . 

Xsalah utk tnya aktivitinya sepnjang hari tp jgn selalu , krn dia juga perlukan msa tuk brsama kwn2 nya . Seperti anda jua perlukan kwn tuk brhibur bersama . Semestinya perlu saling mempercayai .. Baru ikatan e2 lebih indah tanpa ada rsa cemburu . Cemburu leh tp " Jangan cemburu Buta " ye . 

Cintai lah pd Yg maha ESA harus kekal selamanya .. Kerana cinta pd manusia ada psg n surutnya seperti pantai ... 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...