Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

♥♥ Nuffnang ♥♥

♥♥ Suka Blog Ni??? ♥♥

Share |
Saturday, December 25, 2010

!! Penyesalan Seorang Lelaki !!

 Ini smbungan " Diari Seorg Lelaki " ... !! Penyesalan Seorg Lelaki !! ... Ikuti sejenak coretan kisah nya .. Penyesalan yg tak kan dpt mengubah segala2nya semula . 


Ketika dulu , lelaki ini rasa cukup bahagia dgn seorg perempuan cuma disebabkan rasa tamaknya merubah kebahagian kpd penyeksaan sehingga kini . Malah tidak pernah pun jua diucapkan kata putus pun utk hbgn mrk . Namun perempuan itu undur diri dari terus dibohongi n dilukai hatinya . Bila diminta utk melupakan segala kenangan manis mrk , lelaki ini terus menerus masih menyimpan dgn penuh indah diingatannya . Tersimpul rapi kenangan2 dlu . Setiap saat , setiap detik hbgn mrk dahulu . Ckup indah utk diingti oleh mrk .. Jika ditnya setiap kenangan2 pasti tidak ada cacat celanya perjalanan kisah itu .

Penyesalan yang sering diucapkan , sering diingatkan tetapi ia tidak lagi berguna pd perempuan itu . Cuma perempuan itu sahaja terus memahami hati lelaki ini sehingga kini . Walaupun lelaki ini menyesal dgn kesilapan dan ketamakkan nya . Perempuan itu tetap msh boleh memaafkn tapi cukup berat utk melupakan semuanya yg telah berulangkali t'luka hati kecilnya . Dalam sudut hati yg kecil mengharapkan perubahan pada lelaki ini .. Pelbagai nasihat terus dilontarkan tanpa rasa putus asa dan jemu . Setiap nasihat yg dilontarkan akan mnjadi bahan gurauan . 

Ketamakkan mmg jelas terpancar ada pd lelaki ini , cuma tak berniat utk melukakan hati insan yg sgt memahami , xmngokong dirinya tidak seperti org2 lain . Bagaimanapun lelaki ini tidak dapat mengawal segalanya menyebabkan hati kecil perempuan itu terluka parah lagi . Lelaki ini ingat dia mampu utk menjaga semua hati , malah ia memakan dirinya sendiri . Dah terlalu lambat utk lelaki ini memujuk hati perempuan itu supaya kembali ... masing2 mahu meniti hari2 bahagia .

Perempuan itu takut dilukai lagi dan kini mengharapkan muncul sinar bahagia utk dirinya selamanya dgn insan yg lebih memahami jiwa wanita nya . Mudah2an Penyesalan Lelaki itu dapat menyedarkan dirinya utk lebih menghargai didpn mata dr sebelum khilangan semuanya dgn sekelip mata .. Renung2kan ... 

Adakah kesinambungan kisah lelaki ini ...?? nntykan .. 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...