Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

♥♥ Nuffnang ♥♥

♥♥ Suka Blog Ni??? ♥♥

Share |
Wednesday, December 1, 2010

♥♥ My Hero ♥♥

Dalam keluarga aQ je sorg anak anak perempuan diapit 3 jejaka ni . Mn nk pergi pun msti 3 jejaka ni akan pantau selepas mak n ayah . Tlalu mnjaga aQ ni . Nak g "dating" pn msti kna "inform" kt mrk b3 ni ..hehehehe... Kalau diorg nk "dating" xde plak nk ckp2...Mmg hakikatnya ...Lelaki akan jga perempuan sebaiknya 'specially' org yg kte sayang ...aQ gembira de mrk disisi . Sunyi bila mrk bjauhan . Skrg ni , aQ yg kna jga mak n ayah "coz" mrk b3 duk jauh , sorg kt JB , sorg kt Sepang n sorg lg kt Perlis g kursus . Kalau dlu nk g belajar di USM , mmg naik bas je ..2x je mak n ayah hantar e2 pn masa daftar n msa konvo . Tapi kalau hari ni cakap nk g mn2 naik bas org ptama xkasi naik ....----> along ... ntah pe yg difobiakn ??? 

Along ~ org nya panas baran , baik n xkedekut . Mn xnye pe yg aQ nk msti dpt ...blnja mkn , kalau HP dh 2x dapat . Bju2 pn de gak yg along belikan , Jam tgn .. Along pemboros tsgt2..he3 .Ntah bila nk kahwin ar , kerja dah bgs ( Lecturer ) tp calon2 yg de semua xmemenuhi citarasa nya . Ujian yg perlu calon2 akak ipar ni kna tunjuk "skill " msk dgn aQ dlu . Along mmg puji kalau aQ msk lah , dye mmg kuat mkn n kdg2 minta aQ wat menu baru . Msa kt umah Along pn aQ yg jd chef , nak harapkan along mskkn alamat kebulur xpn mkn kt kdai walaupn along ni pndai gak msk .. Malasnya de gak . Dari belajar kt Poly ke UTEM skrg kt Poly JB .


Angah ~ seorg yg baik , penyayang , penyabar n pandai antara kami2 ...otak ligat ..Bakal Engineer MAS . Lesen dh dpt tggu sah jawatan je . Mmg kuat semangat angah ni , nk jd Engineer ni bkn calang2 . Mcm2 ujian kena duduki tp lagi susah msa bljar kt U . Dulu angah dr UTM semarak pas 2 ke UTM sekudai . Skrg baru di MAS . Angah suka sgt tntg kapal terbang ni , pas SPM angah nk mohon PILOT di MAS tp mak xkasi yelah takut kapal terbang thempas . So angah up kn sikit ke Engineer . Mudah2an Impian itu jadi knyataan . Nak rsa dpt tiket free dr angah ni..wakawaka . Kalau bab mkn msti cerewet skit , nk bkuah xnk lauk kering2 . Masa mak n ayah g HAJI , angah yg jaga kami , along msa 2 kt poly . Mmg angah msk tp asyik2 msk syur air ...huhuhu... ni lah org ke3 aQ kna br inform kalo nk g dating2 ni . nsb si ehem2 xkisah mnta izin ni . Keluar pn jgn smpai mlm , e2 syarat utama .


Adik ~ baru je habis kt Poly ...Yang paling nakal n kurang dgr ckp . Dye tmpat aQ buli msa dye de kt umah . Paling manje dgn aQ ar..Time sek dlu , kami 1 sek ...Muka dye je kna pggl sbb nakal yg tsgt baik . Mkn sebelum waktu rehat , buli kwn2 , xsiap kerja sek , buat bising ... aQ je kna mgadap cikgu tuk dgr mslah ni , blk pe lg aQ pn smpaikan kt mak n ayah ...hahahahaha..truk adik kna mrh ..Beza umur kami berempat pn jarak 2 thn so mcm kwn2 je...kwn sek dye kwn sek aQ . Kalau nk pe2 pn dye leh dpt tp lmbt je ar xmcm aQ . Nk HP pn mula r minta aQ pujuk2 mak n along . Kalau dgn ayah mmg xdpt r. Untung jadi adik2 ni mmg  best ...Diberi keutamaan . Kereta je kami kna kongsi bsama sbb yg abg2 dh dpt sorg 1 kereta . 


Alang @ aQ ~ seorg yg nakal gak , mood e2 ikot ati ...cemburu 2 mmg de , penyayang ,panas baran , degil , tp dgr ckp ye...manje ... bdendam???x tp ssh nk melupakan pd sape yg melukakan hati ni. Leh je bawa bbincang . Bab bjalan n melaram no 1 ...hehehehe...cpt2 bgun.. Kalau x...mngadap laptop 24 jam . Dlu ganas2 skrg dh kurang ganas2 , mn x nya de 3 hero keliling aQ . La ni dh jadi wanita ..Ckup pakej..hahahaha...puji diri sndiri . xpelah bukan selalukan ...

aQ syg semuanya ...dye bnyk nasihat pd aQ utamakan kluarga dr segala2nya ..dye xkisah kalo dye jd org yg seterusnya dr kluarga sbb kami mmg pntgkn kluarga dulu dr perasaan cinta ni . E2 yg buat kami serasi . kalau de msa baru kami buat aktiviti bsama2 . "time Lunch" mmg time tuk kami bdua , hahahaha....mkn sma2 e2 pkara penting kami lakukan sepnjg hbgn kami nie... Rindunya kt dye....he3

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...