Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

♥♥ Nuffnang ♥♥

♥♥ Suka Blog Ni??? ♥♥

Share |
Wednesday, November 24, 2010

Erti PERSAHABATAN

Setiap bibit-bibit katamu tak ku mengerti... Memang cukup payah tuk aku ingkari . Kadang - kala ada yang menikam , menyusuk setiap langkah - langkah ku . Kini aku dan engkau renggang tidak lagi seperti dulu . Kau dengan dunia yang kau cipta tanpa ada rasa bersalah , tanpa ada rasa menyesal dan tanpa kau sedar kau terus melukainya . Kau cuba untuk tidak melukai semua hati namun dalam diam kau pendam semuanya dengan penipuan memang akan buat semuanya terluka dan kecewa . 

Sekarang mana bahagia yang kau cari ?? di sisi kekasih ? di sisi teman-teman ? di sisi yang menyayangi ? di sisi yang mengerti ??....cukup bahagia kah kau dengan cara begini ?

Setiap yang kau lakukan dulu , kini dan selamanya adakah ada yang akan mempercayainya lagi ?? Bukan perubahan yang mendadak aku pinta tetapi kejujuran kau . Manusia tidak lari dari melakukan kesilapan namun bukan sukar untuk berubah ke arah kebaikan . Pintaku kau akan berubah sikap , lebih mengerti orang lain dari mementingkan diri . Apa yang dilakukan kita jadi perhatian dalam diam mahupun dengan jelas .

Dulu kita cukup mesra , cukup rapat , cukup memahami .. selepas apa pun terjadi keakraban itu hilang tanpa kita sedari . Untuk kembali kan seperti dulu , mungkin ada peluang tetapi buang dahulu ego mu , sejarah dulu .. Persahabatan nilai yang cukup besar untuk dihargai , dikongsi , dirasai dan ia akan kekal dihati .

Hargai erti PERSAHABATAN ... hargai maksud tersirat tersurat di balik SAHABAT .. SAHABAT ia kekal selamanya jika tiada yang mengingkari ...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...