Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter Get This.

♥♥ Nuffnang ♥♥

♥♥ Suka Blog Ni??? ♥♥

Share |
Monday, March 7, 2016

❤️ Pengalaman Czer ❤️


     Dah lama kn xde entry psl family..✌🏻️✌🏻✌🏻 ok. Ni pglman czer utk anak kedua😅😅😅 

     Slalu org tnya knpa czer ?? knpa czer?? Knpe xleh Normal..Ko rasa org suka2 dan rela nk perut ni dilapah 7 lapisan dan sakit makan tahun.. Luka kna pisau sikit pn dh pedih dan menjerit sakit ni kn pulak perut. Itu pilihan yg terpaksa aku buat. Dr normal xtau 50/50 or 30/70 .. Tkot tumpah darah.Doc xboleh nk jnji sbb smua nya bgantung pd kuasa Allah. 2 hari contraction kerap..Pintu buka 2cm. Ko rasa nyawa anak penting? Haruslah.. Berjuang pn demi anak.. Xkisah bersalin jenis pe. Jnji aku nk selamatkn anak aku yg ku kandung 9bln..nk tgk dia dia dpn mata.

      Sakit dr 28 Januari 2016 (37w 6d) Dgn xboleh tidur..Bangun , duduk , baring dh xtentu arah..Padahal belum due..msh ada 2 mggu lg.Serba salah nk serah diri kt hosp takot kn thn wad sbb xde tanda2 lain selain mngeras..Pagi2 sblum subuh 29 Januari 2016 dh xtahan sakit mengeras trus ajak husband g hosp tuk check aje. Kn Check laluan dan CTG..Kerap mngeras dan jantung baby laju..oppss trus nurse kta tkr baju dan trnfr ke GH Melaka segera..Emercy.Naik ambulans.Peh naik ambulans takut..Laju wooo.

     Smpi GH still bukaan 2cm. Doc xbg duk wad tkot tumpah darah tp kn stay dkt bilik monitor.. Setiap jam kn CTG . On Off mgeras..semakin kerap tp xbuka laluan. Doc dtg tnya nk deliver normal? Yup kalo boleh..ok kita tggu ye. Spnjg hari doc pantau msh gtu aje. Tanda darah dh kluar.Doc kta maybe anytime ni.Tggu smpi 8 mlm ttp xbuka laluan bawa ke pg 30hb..(38w) Ttp sma mgeras regular dan lama. Jam 12tgh hr Doc Pakar dtg.. Cnfrm u nk normal ? I risau dgn U ni.. Kuat thn sakit bahaya U nk deliver Normal dgn History anak 1st dlu. U bncg dgn husband ye.Bkn rezeki ku nk bersalin Normal .. 

     Jam 2 ptg duk bncg dgn husband dan Doc , keputusan dh diambil emrcy czer tuk slmtkn 2 nyawa. Sign sgala borang.Aku n husband tawakal jika ni ujiannya. Mmg dh puasa dr pg so jam 3.30 ptg ( 30 Januari 2016) msuk OT . Pelukan dan ciuman sblum msuk bilik OT. Tgn cm xnk lps😭😭😭 Doa dr husband , family dan kwn2..Trus tolak ke bilik operation , tgk jam hampir pukul 4 ptg. Siap sedia dh smua staff dan doc. Tgn kiri kn drip mula2 dlu xleh msuk air ..sakit. Trpksa msuk jarum tgn knn tuk drip kjb lg. Tgk white board staff tulis nama2 yg buat Operation tuk aku..mula2 nak hafal tup tup trus lupa dh bila dh kluar bilik OT. Mata melilau tgk kiri kanan..Tgk jam , tgk BP , tgk degup jantung kt monitor . Doc bius mnta peluk bantal , kalo sakit ggt bantal ye. Lembutkn bahu tunduk . Kn suntikan epidural @ bius sparuh bdn kt tulang belakang..peh sakit woo.. Dlm bilik OT de staff lelaki msa ni nk rsa malu kn tolak tepi . Darurat.. Tkr baju , ttup dan buka e2 ini. Muka dpn kn ttup dgn kain spy kita xnmpk pe yg doc buat , tkot kita yg seram sndri. Tp mata tgk lampu atas pn dh leh nmpk samar2 alat n doc belah perut ni . Mata tgk jam tepat 4.03 ptg , 30 Januari 2016 lahirlah putera ku kedua seberat 3kg . Ya Allah bila dgr anak menangis e2 tnda nya anakku selamat lahir ke dunia . Doc bg tgk anak. Nak tgk lelaki ke perempuan . Aku ckp lelaki. Aikk tgk ni dlu .. Tuttt .. Lelaki.. So mmg dr scan dh tau lelaki so dgn cnfident r ckp walopn doc lom tnjuk kn lg..hihi . Alhamdulillah syukur anak n aku selamat . Anak dibawa keluar dlu. Perut ku dijahit2 . 

      Sebelum boleh ditempatkan kt wad . Kn stay dlu kt ruang legar OT . Biar bius kurang sikit dan aku kn gerakkn bdn , tgn , kaki bru boleh pindah ke wad..Dr jam 5-6 ptg cb gerakkn anggota bdn..ok doc puas hati bru tolak aku ke LR . Jam 7 ptg nurse bw baby dan aku ke wad . Msuk2 trus wad 1st class tp 2 katil . Aikk aku xde plk mnta msuk bilik tu. Dlm kepala duk pk bnyk ni nk kn byr.. Aku bkn kerja , xde GL..husband keje swasta . Dr jam 8 - 9 mlm tggu husband dtg almaklum dia blk uruskan uri . Dia nak bersih dan tanam sebelum maghrib . Tggu pnya tggu husband dtg . Peluk cium puas2.. Nangis pn de. Smbil ckp abg , baby mn? Nape xbg kt syg .. Husband trus ckp , nurse jga kn tuk mlm ni sbb syg czer kn rehat dlu. Esk nurse bg.Ada kt dpn tu , nnti abg ambil pic ye.. 

      Mlm tu rehat aje. Lps 6 jam dh leh minum or mkn skit . Dpt r minum air masak dan mkn roti sikit. Xpening , xmuntah. Nurse plk dtg enjit cair darah dan bg ubat.. Mcm2 ubat plk tu.. Nurse tgk aku dh leh mkn minum . Husband xleh teman so kn r blk . 

      31 Feb 2016 , pg2 nurse dh dtg tlg tkr kn bju dan pad..adui xselesa btol pkai pad tali . Trus ckp dgn nurse sy nk pkai pad dgn sluar dlm. Nurse plk risau aku pening bila jln ke toilet , so dia pkaikn pad tali je.. Pas je nurse kluar , aku cb duduk dan jln sndri . Lg pn tandas sblh katil ni aje. Rupanya husband mmg dh mnta aku stay bilik 1st class ni sbb tndas dekat dan aku czer perlukan bilik yg selesa . Siap ckp tntg byrn jgn risau. Tgh aku dlm toilet , bsuh muka , gosok gigi . Nurse pggl dr luar dan ketuk pintu . Tnya fiza , awak ok x? Buka pintu jgn kunci ye. Awak buat apa? " sy nk pkai pad dan sluar , ni tgh gosok gigi dan bsuh muka".. Npe nurse. Ok jgn lama2 ye , hati2..kalo xboleh pggl sy tau.. Hari pertama mmg xmandi..hoho..dgn tiub air kencing n drip kn bw ke toilet. Gantung sna sni..lemassss wooo.. Tiba2 doc dtg nk check. Aik.. Awak dh bgun..bgs cpt.. Cmtu "sy leh buka tiub dan drip ni ye hr ni" ..Lega woo bila dh buka sgala tiub. Gerak bebas . Ptg family smua dtg melawat . 

      Tq..Husband sentiasa ada.. Syukur. Tp 1 Feb 2016 dia g keje , tgh hari dtg melawat . Office dgn GH dkt aje . Ptg kol 3 doc kata baby kn hntr nursery sbb kuning . Hari ke3 baru nmpk kuning , so mlm ku tdo sndri sedih rindu bila anak xde kt sisi . Mlm tu mnta husband bw ke nursery. Bg susu , blk wad termenung pk anak. Aku dh leh blk sbnrnya tp nk tggu anak , nk kluar sma2..Doc dh buka kain kt tmpt luka.. Kuning Iman msa tu 8.9 duk bwh 1 lampu je.. 

      2 Feb 2016 , call husband kta leh kluar wad dh . Pg tu aku g nursery dlu , nk tggu husband lambat sbb dia keje . Jln kaki slow2 g nursery.. Jauh gak.. Niat mmg nk jln spy aliran darah lancar.. Smpi lah ke nursery bg susu then nk bw kluar , nurse kta tgu doc check dan kami akn hntr ke wad nnti. Tp jam brpe xjnji.. Aduii.. Aku pnya excited nk blk. Sbb doc jnji cm smlman aje anak kt nursery . Bila kluar bilik nursery , nmpk husband .. Minta wheelchair sbb dh pnt , so dia tolak smpi ke wad . Mkn dlu smntara tggu baby kluar . Jam 2 ptg xde pe2 berita.Husband kluar tnya nurse , ok settle .. Baby dh bw ke wad , doc dh sign so yeahhh leh blk . Husband settlekn byrn dan ambil ubat . Sebeban ubat dpt.. Hahaha 😆😆😆 stok tuk 3 bln husband ckp.. 

      Ptg smpi rumah , pe lg dpt mandi spuas2.. Lega . Czer ni yg pntg kt tmpt luka kn sntiasa kering . Kn pantang betul2.. Nsb luka hr prtama lg dh kering dan luaran luka cantik . Ni lah pglmn czer yg prtma. Rehat aje , mkn tdo mkn tdo..jln pn batas2.. Takot bentan dan lasak sgt. Aku ni mmg lasak org nya . Nk duduk diam alamak xboleh looo.. Hihi , dr awal smpi skrg mandikn anak sndri tp yg iman aje lah . Si qayyum , atok nenek ucu @ husband yg mandikn. 

Sebulan aku dh rsa kuat walopn kdg2 rasa bisa @ ngilu kt luka bila ngeyah2.. Mana x nya nk lynkn qayyum yg dh makin lasak "rajin" mngemas..hoho.. Smggu aku dh ajar dia no "mengempeng" , no tdo dgn ummi ganas2..akhirnya qayyum akur tdo luar dgn atok@ucu dan tdo bwh dgn abi..putus susu bdn..fully susu fm. Tpksa syg.. Ummi kn susu kn tuk adik iman plk. Alhamdulillah susu sntiasa ada. Bermula lah tidur ku "tidur2 ayam"😄😄😄

       Dh penghujung waktu bpantang ni , syukur aku dan anak2 sht. Cm rasa ngilu kt luka dan sakit blkg msh terasa. Org kata "makan tahun" .. Xpelah , jnji aku dan iman selamat . Oppsss mak dh pesan pasni jarak2 yo demi kshtan. 😅😅😅 . Iman dh checkup sbln dan dh enjit HB dose kedua. Berat btmbh .. Dr 3kg dh naik ke 4.2kg ..Membesar sbgai johan.. Tp e2 lah kuning nya lambat hilang.. 2 mggu gak dlu smpi kn ambil urine n darah. Lega result normal . Take time sbb aku drh O+.. 

Ini lah pglman ku.. Wahai suami hargai isterimu yg bertarung nyawa lahirkn zuriat utkmu.. biarkn kulit dilapah 7 lapisan terpksa merelakan

.. Sakitnya hanya isterimu dan Allah yg tahu. Berjihad.. Hormatilah ibumu jua sprti isterimu berkorban utkmu.. 

*Muhammad Iman Zahrin Bin Mohd Zarif
*30 Januari 2016
*4.03 ptg
*3 KG 
            Skrg dh 4.2 kg 😍😍😍
Friday, April 17, 2015

♥️ I dah kurus !! ♥️

        Hasilnya bila amalkn dua produk dlm sehari..!!! 

          Memang hakikat dlu bdn ku kecil @ keding kot haha... Dan smua ibu2 yg mgandung smestinya berat akn naik mungkin 2 x ganda dr berat asal..tp kalo selepas bersalin xkawal n xusaha utk dptkn bentuk bdn asal alamat makin btimbun bju2 sluar2 baru dlm almari .. Baju@sluar lama nk buat apa? Nk jual ? Nak buang ? Nk bungkus msuk stor ? Sayangkn..Rugi..bju cantik2 dlm stor hihihi...ke nk tggu anak pkai nnti..lma beno nk tggu anak besar pnjg.. Jgn membazir beli lg tp korbankn sikit duit utk kesihatan anda..xrugi pn.. 
           Mungkin juga ada org kta alah dia mmg dh kurus dr dulu.. Tp jawapan sy.. Xkn sy nk gemuk pd msa dpn !!! Tepuk dada tnya selera.. Ini bkn utk mghina @ menunding jari pd sesiapa.. Risiko kegemukan melampau boleh mengundang pelbagai pnyakit..kalau ada yg sejarah keturunan jaga2 ye..Mencegah lbh baik dr merawat ..
Biar pic bbicara.. Dlu kini n slmanya..Nak kurus.. Nk cerah...



                Zmn bujang 

Ini....2015

                  Pic zmn skrg



Walaupn anak baru sorg tp bntuk bdn cm anak dara .. Oppsss 🙊🙊🙊🙊

📌 Pakej Slim 📌

        Akhirnya berjaya turunkn berat org tsyg ni..dlu msa bujang kurus..bila dh tunang n kahwin ni berat naik mendadak..hati bnyk sng..So kmbali ke proses penurunan berat bdn ..kempis perut..buang toksin..buang lemak tepu..Hanya amalkan set Mineral Coffee n Garlic ni hasilnya..dlu berat boleh cecah smpi 108kg..trun kepada 94 kg skrg masih lg proses nk trun berat..Berat terkini tggu ye.. Anda bila lg? Rasa bdn tu gemuk..lemak tepu? Jgn tggu lg..mari amalkn setiap hari..hasil sgt memuaskan..

               Zaman Bujang

                   Slps kahwin

Dah turun berat bdnnya..tahniah syg..truskn amalkan hari2 nnti kurus lg..

Boleh pm/telegram/whatsapp/wechat 0196229489

Harga kasih syg..
Tuesday, March 3, 2015

♥️ Set Kurus ♥️

         Set yg membantu utk kurus. Mineral Coffee + Garlic


♧ Kaya dengan Mineral yang diperlukan oleh badan
♧ Dapat meneutralkan ASID dalam badan
♧ Bersifat anti-oksidan yang mampu melawan sel kanser
♧ Mampu menjadi diet harian
♧ Mencegah komplikasi Kencing Manis
♧ Menstabilkan tekanan darah
♧ Mencegah dan memulihkan Gastrik
♧ Mencegah Osteoporosis
♧ Merendahkan risiko sakit jantung
♧ Mengubati Asma
♧ Mencegah Migraine
♧ Memberi Kesegaran dan Tenaga sepanjang masa
♧ Anti Penuaan

📌 Mineral coffee utk yg mengandung - Bagi IBU MENGANDUNG, 

Mineral Coffee dapat:

☑Mengatasi masalah bacaan tekanan darah rendah.
☑Menstabilkan gula dalam darah untuk
mengelakkan GDM (gestational diabetes mellitus) atau kencing manis ketika mengandung.
☑Menstabilkan tekanan darah yg tinggi atau sangat rendah.
☑Memberi tenaga serta mengenyangkan dikala si ibu yg mengalami 'morning sickness', tidak lalu makan atau kerap muntah pada awal kehamilan.
☑Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepanjang kehamilan.
☑Merawat masalah 'cramps' dan sembelit dikalangan ibu hamil.

Bagi IBU MENYUSU,

Mineral Coffee boleh membantu bagi:

☑Khasiat Magnesium dalam Mineral Coffee akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yg sangat penting bagi kesihatan tulang & gigi ibu menyusu.
☑Mineral Coffee dapat meredakan stress para ibu akibat masalah/kesakitan selepas bersalin .
☑Membanyakkan/memekatkan susu badan.
☑Ibu menyusu pasti boleh kekal langsing dgn MENYUSU BAYI & MINERAL COFFEE

📌 KEBAIKAN GARLIC : 

√ Antibiotik yang selamat dan semulajadi
- ianya selamat untuk kegunaan jangka masa panjang untuk mempertingkatkan
sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema , kulat , kuman, virus dan yis candida.

 √ Menghalang Alergi - mempertingkatkan
penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asma, selsema, hepatitis.

√ Mempertingkatkan Sistem
Penghadaman - formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah
berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastric,
ketidakhadaman.

√ Memoderatkan tekanan darah tinggi -kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.

√ Detoksifikasi - garlic mampu
mengeluarkan raksa,plumbum dan kadmium iaitu logam toksik dari tubuh dengan pantas.

√ Menurunkan kolesterol - menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan
darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung
dan menghalang strok dan penyakit
koronari.

√ Mencegah Kanser - membantu mengelak dan merawat kanser dengan
mengurangkan bahan pencetus kejadian
kanser - Nitrosamine.

√ Menstabilkan Glukos - Menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh
kita.

√ Arthritis - bantu mengurangkan
bengkak-bengkak pada sendi serta sakit berkaitan akibat bengkak-bengkak
tersebut.

√ Mengandungi spearmint -
memertingkatkan sistem penghadaman
dan fungsi jantung.

#MMGNANAB32
#PAGE Zhaf Beauty & Healthy Care
https://www.facebook.com/pages/Zhaf-Beauty-Healthy-Care/1549178361985516
#SAYAAGEN
#SAYAPENGGUNA
#KAYASIHATKURUSCANTIK

Pm/Telegram/Whatsapp/Wechat
Pengedar @ dropship diperlukan
Monday, March 2, 2015

♥️ Set Percubaan ♥️

          Gabungan Bbplus dan Mineral Coffee .. Set percubaan .. Utk kurus dan cantik !! 
        Sy sudah amalkn .. Terbaik .. Anda bila lg ?? ✌️✌️✌️minum pagi n malam..


Pm/telegram/wechat/whatsapp 0196229489
Thursday, February 26, 2015

♥️ Bbplus Collagen ♥️


         Kini RAHSIA telah terbongkar !!! Nk gebu ? Nk cerah ? Nk slim ? Nk pkai semula bju zmn anak dara ? Tgk n lihatlah hasil nya hihihi 😉😉😉😉 Kini !!! Comel x ??? Mengembalikan keremajaan kulit anda.. Cntik luar n dlm..


✌ Sy telah mengamalknnya . Anda bila lg??

✔Perubah ketara seawal 3 hari
✔Tona kulit menjadi putih dalam masa 6 hari
✔Kulit halus seperti kulit bayi
✔Kulit  lembap dan licin dlm masa 3hari
✔Badan menjadi cergas dan bertenaga
✔Mengatasi masalah kulit rosak
✔Mengatasi rabun mata
✔jerawat kecut dalam masa 6hari secara semulajadi
✔Mengatasi masalah dalaman spt susah buang air besar
✔Sangat sesuai untuk ibu-ibu yg mengandung
✔Sangat sesuai untuk ibu yg menyusukan anak
✔Mengatasi masalah kulit kering dan bersisik
✔Menghilangkan tanda dan kesan regangan kulit
✔Memudarkan parut hitam yg lama 
✔️Mencegah penuaan
✔Mengatasi kulit terbakar
✔Sangat sesuai untuk lelaki dan wanita
✔Seluruh badan akan cerah
✔Sangat sesuai untuk penyakit ekzema & psoriasi

📌 Boleh juga kurus ..selain cerah!!!

Berminat
Pm/whatsapp/telegram/wechat

Dulu kulit kusam je..gelap..kini kulit halus mulus hihihi..



Wednesday, February 25, 2015

♥️ Bio Seleza Pad ♥️


📌 Bio Seleza Feminine Pad adalah hasil gabungan Teknologi Bio Velocity Eksklusif dari Korea dan Cip hasil penyelidikan yang menggabungkan Sinar Inframerah Jauh (FIR), Ion Negatif dan Nano Silver.

📌 BIO VELOCITY (BV) ialah sejenis tenaga tulen dan semulajadi yang diperolehi terus dari matahari. Aliran tenaga ini akan menyeimbangkan medan elektromagnetik (medan tenaga biologi) seluruh badan manusia.

📌 4 kesan kebaikan utama BIO VELOCITY:
Kesan Anti-Bakteria
Mengaktifkan sel-sel badan dan meningkatkan metabolisma tubuh
Meningkatkan sistem pertahanan badan melawan sel kanser dan jangkitan kuman
Membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi  

✔️ SINAR INFRARED JAUH (FIR) berfungsi melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan metabolisma.

✔️ ION NEGATIF berfungsi untuk membunuh kuman pada organ intik wanita, menghilangkan bau serta membantu keseimbangan hormon.

✔️ NANO PERAK berfungsi membasmi 99.99% kuman dan menyingkirkan bau kurang enak pada bahagian sulit wanita.

📌 CIRI-CIRI UTAMA BIO SELEZA FEMININE PAD ;

* Tiada bau yang tak menyenenagkan kerana ada funsi penyahbau.
* Lembut dengan lapisan bebas habuk yang selesa dengan ciri serapan hebat.
* mengawal kebocoran yang hebat dengan mengunci cecair secara berkesan bagi mengelakkan kebocoran dari semua sudut.

Dengan BIO SELEZA tiada lagi masalah:
* KEPUTIHAN
* HAID TAK STABIL
* VAGINA GATAL dan BERBAU
* MASALAH HORMON YANG MENYEBABKAN SUKAR UNTUK HAMIL
* PENING DAN KURANG TENAGA KETIKA HAID
* PAD BOCOR
 
BIOSELEZA vs. PAD LAIN
* Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
* Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK 
kepada pemakai.
* Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid.
* Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah

Berminat
Pm/whatsapp/telegram/wechat

Perlukan pengedar / dropship

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...